Budzik przestawiony na kolejną drzemkę, w pracy spotkanie za spotkaniem, niespodziewana wizyta znajomych, a może szkolna wycieczka? Bez względu na to, jak wygląda nasz dzień, niemalże zawsze stajemy przed wyzwaniem skomponowania smacznego posiłku. W idealnym scenariuszu marzymy o takim, które nie tylko zaspokoi głód ale i dostarczy nam wartości odżywczych. Pomysł na szybkie danie – kanapka! Bo czy jest coś lepszego niż kromka świeżego chleba z pysznie doprawionymi i idealnie skomponowanymi składnikami? Dzięki zamkniętym w szklanych słoiczkach, w 100% warzywnym pastom Łowicz, wachlarz naszych pomysłów może być naprawdę szeroki. Pozostaje znaleźć swój sposób na idealną przekąskę pełną błonnika, białka oraz 100% naturalnych składników!
Praca, spotkania, wyzwania – życie na wysokich obrotach często sprawia, że w natłoku obowiązków i zobowiązań mamy problem, aby wygenerować czas na przerwę i danie pełne wartościowych składników. W takich sytuacjach pasty warzywne są wybawieniem – wystarczy chwila, aby przygotować sycący posiłek – na przykład ciepłe tosty czy tortilla z sałatą, pastą z bakłażana i suszonych pomidorów, nie tylko zaspokoją głód, ale i dodadzą energii, dzięki której sprostamy kolejnym wyzwaniom!
„Od jutra przejdę na dietę, nie będę jeść słodkości i zacznę biegać – krótko mówiąc nowy dzień, nowa ja!” – Brzmi znajomo? Jeśli też nie raz w życiu pokonał Cię Twój własny entuzjazm i brak konsekwencji, pamiętaj, że czasami zamiast rewolucji warto wprowadzać zmiany metodą małych kroczków. Na początek zadbaj o dodatkową porcję warzyw każdego dnia. Wybierz swoją ulubioną pastę warzywną Łowicz i przygotuj szybki i smaczny posiłek. Grzanki, wytrawne gofry czy naleśniki… ogranicza Cię jedynie wyobraźnia. jedynie wyobraźnia.
Można rzec ile dzieci, tyle problemów, ale i ile mam tyle sposobów na przemycenie warzyw do diety najmłodszych. Każdy z nas przynajmniej raz w życiu zetknął się z niejadkiem, którego trudno przekonać do jedzenia, a już do zdrowego jedzenia… to istny wyczyn. Tymczasem pasty warzywne są niezwykle prostym rozwiązaniem na przemycenie w formie kanapki porcji wartościowych warzyw. Wystarczy wybrać ulubiony smak i posmarować pastą warzywną, a następnie dobrać do kanapki ulubione składniki i voilà – gotowe!
Po intensywnym tygodniu nadszedł ten czas – wygodne ubrania, książka, ulubiony serial – nareszcie chwila wytchnienia! Gdy już siedzisz z kubkiem ciepłej herbaty i delektujesz się wolnym czasem, ciszę przerywa entuzjastyczne pukanie. Ktoś był w pobliżu, ktoś się stęsknił, a może ktoś zahaczył o Twoje mieszkanie w drodze powrotnej z lotniska – przecież jest tyle tematów do omówienia! Z racji, że odwiedzili Cię najbliżsi, mimo braku zaplanowanego menu, chcesz im podać to co najlepsze i najszybsze w przygotowaniu. Wystarczy pokroić ulubione warzywa w słupki, wstawić na 20 minut do piekarnika – ich smak idealnie dopełni dip z pasty warzywnej z nutą curry.
Jak pokazują badania coraz częściej i chętniej sięgamy po pasty warzywne. Blisko 40% Polaków* twierdzi, że stara się ograniczyć w swojej diecie spożycie mięsa, a 36% przyznaje, że do zmiany nawyków żywieniowych skłania ich dostępność produktów roślinnych. Ponad połowa Polaków (54%) twierdzi jednocześnie, że traci zaufanie do dostępnego na rynku mięsa, stąd też coraz częściej poszukują nowych smacznych produktów, które urozmaicą ich dietę. Jednak każdy z nas ma swoje preferencje co do kanapek i przekąsek, dlatego warto znaleźć swój sposób na pyszną i naturalną przekąskę.