Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Biała kiełbasa z papryką w sosie meksykańskim

Meksykański
Meksykański Light

Meksykański

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  • Sos Meksykański Łowicz

  • 400g kiełbasy białej surowej

  • 1 papryka czerwona

  • 1 papryka zielona

  • 1 cebula

  • olej do smażenia

  • 2 dojrzale awokado

  • 1 puszka fasoli czerwonej

  • 1 puszka kukurydzy

  • 1 limonka

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Opis przygotowania

Cebulę poszatkuj i podsmaż na patelni. Dodaj kiełbasę, podrumień z obu stron. Następnie dodaj papryki pokrojone w paski. Całość zalej sosem meksykańskim Łowicz. Duś ok. 15 minut. W tym czasie przygotuj sałatkę. Kukurydzę i fasolę odcedź z zalewy, awokado obierz i pokrój w kostkę. Wyciśnij sok z 1 limonki, dodaj oliwę i sól i polej nimi sałatkę.