Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Brownie z kokosową nutą i Czekodżemem

wiśnia z belgijską czekoladą
wiśnia z belgijską czekoladą Light

wiśnia z belgijską czekoladą

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • Czekodżem Wiśnia Łowicz

  • 120 g oleju kokosowego nierafinowanego

  • 50 g cukru kokosowego

  • 50 g mąki kokosowej

  • 3 jajka

  • 1/3 szklanki kakao

  • szczypta soli

Opis przygotowania

Kakao z olejem kokosowym umieść w garnuszku, podgrzej i mieszaj do całkowitego roztopienia, a następnie przelej do miski. Do miski przełóż Czekodżem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą. Czekoladową mieszankę przelej do miski z Czekodżemem, wsyp cukier oraz mąkę, wbij jajka i wymieszaj – najlepiej rózgą, aż składniki się połączą. Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180°. Piecz ok. 22-25 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po wystygnięciu wierzch posmaruj Czekodżemem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.