Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

owoce leśne
owoce leśne Light

owoce leśne

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 3 bułeczki (wybierać mniej wypieczone)

  • 3 serki pleśniowe typu Camembert

  • 1 słoiczek dżemu z Owoców leśnych Łowicz

Opis przygotowania

W każdej bułce należy ściąć górną część bułki i wydrążyć środek. Do każdej bułki włożyć serek camembert. Sery naciąć na środku i w każde nacięcie włożyć 2
łyżeczki dżemu Łowicz.

Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni. Bułki piec ok 15-20 minut.

Podawać gorące.