Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Ciecierzyca po arabsku

Arabski
Arabski Light

Arabski

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  • Sos arabski Łowicz

  • 1 cebula

  • 1 puszka ciecierzycy

  • Łyżka oleju

  • opcjonalnie: łyżka sezamu do posypania

Opis przygotowania

Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na łyżce oleju. Ciecierzycę odsącz pozostawiając odrobinę płynu, przełóż na patelnię i posyp przyprawą dołączoną do sosu Łowicz. Duś przez chwilę do odparowania nadmiaru wody. Dodaj na patelnię zawartość słoika i zamieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę.Danie jest gotowe! Możesz podawać je z pitą lub kaszą kuskus. Rada: ciecierzyca z kuskusem to ekspresowe danie! Wystarczy kwadrans, by przygotować aromatyczną i pikantną egzotyczną potrawę.