Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Deser z ryżem i dżemem truskawkowym

Dżem 100% z owoców Truskawka
Dżem 100% z owoców Truskawka Light

Dżem 100% z owoców Truskawka

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  • 100% z owoców Ekstra Gładki Truskawka Czerwona Porzeczka Łowicz

  • 100g czekolady deserowej

  • 750ml mleka kokosowego

  • 50g kaszy mannej

  • kilka świeżych truskawek

Opis przygotowania

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj połowę mleka kokosowego. Na drugiej połowie gotuj ryż lub kaszę manną. Wymieszaj ze 100% Extra Gładki Truskawka i Czerwona Porzeczka. W pękatych szklankach ułóź warstwę musu czekoladowego i truskawkowego z ziarnami. Następnie przybierz wiórkami czekoladowymi i połówkami świeżych truskawek. Posyp świeżą miętą.