Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Domowe lody jagodowe

jagoda
jagoda Light

jagoda

pdf

Składniki

czas przygotwania: 180'
  • Dżem jagodowy Łowicz

  • 400 ml jogurtu greckiego

  • ¼ szklanki mleka

  • 1 łyżka miodu/syropu z agawy

Opis przygotowania

W misce wymieszaj jogurt, z miodem oraz mlekiem. Do foremek na lody wykładaj na przemian warstwy owocowe oraz jogurtowe.

Za pomocą patyczka zamieszaj warstwy wewnątrz foremki, tak aby powstała mozaika.

Włóż lody do zamrażarki na noc.

Na kilka minut przed podaniem wyjmij lody z zamrażarki.