Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Dorsz po karaibsku

Karaibski
Karaibski Light

Karaibski

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 300 g polędwiczki z dorsza

  • 300 g ryżu

  • Olej do smażenia

  • 3 plastry ananasa (świeży lub z puszki)

  • Sos karaibski Łowicz

Opis przygotowania

Ugotuj ryż i wyłóż na talerze. Rybę pokrój w kostkę, obsyp przyprawą do mięsa, oprósz mąką. Na rozgrzanym oleju usmaż rybę na złoto.

W małym garnku podgrzej sos z pokrojonym w kostkę ananasem. Rybę wyłóż na ryż i zalej gorącym sosem.

Podaj bezpośrednio po przygotowaniu. Potrawę możesz udekorować grubo posiekaną kolendrą.