Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Enchiladas wegańskie

Meksykański
Meksykański Light

Meksykański

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • 1 słoik sosu Meksykańskiego

  • 8 placków tortilli

  • 200 g czerwonej fasoli

  • 1 zielona papryka

  • 1 cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • 150 g kukurydzy

  • 200 g twardego sera

  • 2 łyżki oleju do smażenia

Opis przygotowania

Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach. Paprykę, czosnek i cebulę pokrój. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojone warzywa.

Wymieszaj w misce fasolę, kukurydzę, podsmażone warzywa, 150 g sera oraz sól i pieprz do smaku. Zawiń farsz w tortille i układaj w formie wypełnionej sosem.Wierzch tortilli posmaruj sosem i posyp pozostałym serem.

Piecz w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180°C.