Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Faszerowane muszle

Basilico
Basilico Light

Basilico

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • 1 słoik sosu Basilico

  • 1 op. makaronu dużych muszli

  • 1 jajko

  • 250 g sera typu włoskiego

  • 125 g sera mozzarella

  • pęczek szczypiorku

  • 1 garść świeżego szpinaku

Opis przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180 st. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, odcedź i ostudź.

Wymieszaj w misce sery wraz z jajkiem. Posiekaj szpinak i szczypiorek. Dodaj do masy serowej przyprawy oraz posiekany szpinak i szczypiorek. Wypełnij muszle. 

Do naczynia wlej sos i ułóż na nim muszle.

Zapiekaj w piekarniku pod przykryciem przez 20 minut. Następnie około 15 minut bez przykrycia.