Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Filet z indyka z kolorowym pieprzem

Sos ciemny uniwersalny
Sos ciemny uniwersalny Light

Sos ciemny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 90'
  • Sos ciemny Łowicz

  • filet z piersi indyka

  • 2 łyżeczki kolorowego pieprzu

  • 1 mała cebula

  • Dodatki: 1 kg ziemniaków + ulubiona sałatka

Opis przygotowania

Ziarna pieprzu zalej ciepłą wodą i odstaw na co najmniej godzinę. Cebulę pokrój bardzo drobno i podsmaż na maśle. Zalej sosem ciemnym uniwersalnym Łowicz i dodaj wcześniej namoczone ziarna pieprzu. Filet z indyka włóż do rękawa do pieczenia i zalej sosem. Wyłóż na blachę i piecz ok. 60 minut w temperaturze 200ºC. Po 40 minutach rozetnij rękaw na górze i piecz jeszcze ok. 20 minut, aby skórka lekko się zarumieniła. Podawaj z upieczonymi jednocześnie ćwiartkami ziemniaka.