Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Filetto di manzo all’arrabbiata

Arrabbiata
Arrabbiata Light

Arrabbiata

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 415 g sosu Arrabbiata Łowicz

  • 600 g polędwicy wołowej (4 szt. po 150 g)

  • Mąka do obtaczania

  • 80 ml wody

  • 200 ml oliwy z oliwek extra vergine

  • Listki natki pietruszki do dekoracji

  • Sól do smaku

Opis przygotowania

Polędwicę wołową porcjujemy na osiem kawałków i obtaczamy w mące. Smażymy na oliwie po 1,5 minuty z każdej strony. Na patelnię z usmażonym mięsem wykładamy sos arrabbiata i dodajemy niewielką ilość wody. Całość podgrzewamy do momentu wyparowania wody. Solimy do smaku. Wykładamy na talerze dekorując listkiem natki pietruszki oraz skrapiamy oliwą.