Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Francuskie precle z sezamem

malina
malina Light

malina

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 2 arkusze ciasta francuskiego

  • roztrzepane jajko

  • sezam do posypania

  • ulubiony dżem lub konfitura Łowicz

Opis przygotowania

Płaską blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Kromy w 2-cm paski wzdłuż krótszej krawędzi. Każdy pasek skręcamy (chwytamy za dwa końce i obracamy w przeciwną stronę), a następnie zawijamy w kształt precla. Układamy na blaszce z zachowaniem 3-cm odstępów.Smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem.Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni – do zarumienienia. Podajemy z ulubionym dżemem lub konfiturą.