Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Gofry

brzoskwinia
brzoskwinia Light

brzoskwinia

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  • 2 szklanki mąki pszennej

  • 2 szklanki mleka

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • szczypta soli

  • 1 - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków

  • 1/3 szklanki oleju słonecznikowego

  • 2 jajka (żółtka oddzielone od białek)

Opis przygotowania

Rozgrzać gofrownicę.
Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z ciastem.
Piec w gofrownicy przez około 2 - 3 minuty, do rumianego koloru. Podajemy posmarowane dżemem Łowicz, posypane owocami.
Smacznego!