Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Granita z syropem

cytryna limonka
cytryna limonka Light

cytryna limonka

pdf

Składniki

czas przygotwania: 180'
  • 3 syropy orzeźwiające Łowicz

  • 250 g kremowego serka Ricotta

  • 1 łyżka cukru pudru

  • Kilka listków mięty

Opis przygotowania

200 ml (1 część) syropu połącz z 800 ml (4 części) wody. Do przygotowanych naczyń wlej rozrobione syropy. Włóż do zamrażarki. Pozostaw do całkowitego zamarznięcia. 
Przed podaniem, za pomocą widelca rozdrobnij granitę na drobny „śnieg”. 
Serek wymieszaj z cukrem. Włóż do szklanki jedną łyżkę serka, następnie granitę o wybranym smaku i udekoruj listkiem mięty.