Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Grillowany camembert w owocowym raju

Żurawina
Żurawina Light

Żurawina

pdf

Składniki

czas przygotwania: 60'
  • 2 sery naturalne camembert

  • 180g mixu sałat

  • 1 pomarańcza

  • 3/4 szklanki świeżych malin

  • 100g orzeszków ziemnych

  • żurawina w słoiku do mięs i serów Łowicz

  • oliwa

  • przyprawa zioła włoskie

  • świeżo zmielony kolorowy pieprz

Opis przygotowania

Ser spryskać oliwą następnie oprószyć pieprzem i włoskimi ziołami. Odstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ser grillować z obydwu stron na mocno rozgrzanej patelni grillowej.

Na talerzach rozłożyć umytą i wysuszoną mieszankę sałat. Następnie ułożyć obrane, pozbawione białej błonki i pokrojone w księżyce pomarańcze. Dodać maliny, żurawinę Łowicz, ułożyćna środku zgrillowany ser i całość posypać uprażonymina suchej patelni orzeszkami.