Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Gulasz z czerwoną papryką

Sos ciemny uniwersalny
Sos ciemny uniwersalny Light

Sos ciemny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • Sos uniwersalny ciemny Łowicz

  • 300 g udźca z indyka

  • 1 papryka czerwona

  • Przyprawy do mięsa (sól, pieprz czarny)

  • Olej do smażenia

Opis przygotowania

Mięso z indyka pokrój w większe kawałki i przypraw. Paprykę obierz i pokrój w paski. Osobno podsmaż mięso i paprykę. Do usmażonego mięsa dodaj paprykę, całość zalej sosem i duś pod przykryciem przez ok. 15 minut aż mięso stanie się miękkie. Podawaj ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami.