Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Gulasz z dynią

Passata classica
Passata classica Light

Passata classica

pdf

Składniki

czas przygotwania: 60'
  • 1 butelka passaty

  • 500 g polędwicy wieprzowej

  • 1 średnia czerwona cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • 500 ml bulionu

  • 500 g dyni

  • Sól, pieprz do smaku

  • 2 łyżki masła

Opis przygotowania

Pokrój mięso w kostkę, przypraw solą i pieprzem, obsmaż z każdej strony na maśle. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek. Zalej mięso bulionem i gotuj na średniej mocy.

Gdy odparuje nadmiar wody i mięso będzie miękkie wlej passatę i dodaj pokrojoną w kostkę dynie.

Gotuj przez około 15 - 20 minut, aż dynia będzie miękka.

Gulasz smakuje jeszcze lepiej po 1-2 dniach po przygotowaniu kiedy wszystkie smaki się połączą.