Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Sos ciemny uniwersalny
Sos ciemny uniwersalny Light

Sos ciemny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • Sos ciemny uniwersalny Łowicz

  • 250 g łopatki wieprzowej

  • 2 marchewki

  • fasolka szparagowa

  • 100 g pieczarek

  • 1 cebula

Opis przygotowania

Umyte mięso pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Przełóż do garnka z grubym dnem. Dodaj pokrojoną w pióra cebulę. Dolej trochę wody i duś pod przykryciem 20 minut. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Pieczarki pokrój w plasterki lub - jeśli są drobne - na połówki. Warzywa dodaj do mięsa, duś jeszcze10 minut. Całość zalej sosem jasnym uniwersalnym Łowicz i podgrzej. Podawaj z kaszą gryczaną.