Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Gulasz z sosem pieczarkowym

Pieczarkowy
Pieczarkowy Light

Pieczarkowy

pdf

Składniki

czas przygotwania: 120'
  • Sos Pieczarkowy Łowicz

  • 500g mięsa wołowego typu zrazówka

  • 1 duża cebula

  • 1 marchew

  • natka pietruszki

  • olej do smażenia

Opis przygotowania

Mięso umyj, pokrój w kostkę o wymiarach 3cm x 3cm. Smaż na rozgrzanym oleju aż się zarumieni.

Mięso przełóż do garnka o grubym dnie. Cebulę pokrój w grubą kostkę i dodaj do mięsa.

Całość zalej gorącą wodą tak by tylko zakryła mięso. Duś pod przykryciem, sprawdzając czy woda nie wyparowała i mieszając od czasu do czasu, aż do miękkości mięsa. Może to być nawet 2 godz. Dodaj marchew pokrojoną w plasterki i Sos Pieczarkowy Łowicz.

Całość duś jeszcze ok. 15 min.

Podawaj z makaronem, chlebem czy ulubioną kaszą.