Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Jaglany budyń z dżemem z dziekiej róży

Dzika róża
Dzika róża Light

Dzika róża

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 1 dżem 100% z owoców Dzika Róża

  • 200 g kaszy jaglanej

  • 650 ml mleka

  • 1 łyżeczka cynamonu

  • 50 g płatków migdałowych

  • 2 łyżki miodu

Opis przygotowania

Kaszę jaglaną wypłucz w ciepłej wodzie, aż woda po płukaniu będzie klarowna. Następnie kaszę zalej mlekiem i gotuj cały czas mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn i będzie bardzo miękka.

Dodaj cynamon i miód. Za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.

Do pucharka włóż dżem, następnie budyń. Udekoruj porcją dżemu oraz podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.

Budyń smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i zimno.