Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Jagnięcina po arabsku

Arabski
Arabski Light

Arabski

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • 350 g jagnięciny

  • 2 łyżki oleju

  • Sos arabski Łowicz

Opis przygotowania

Mięso pokrój w grubą kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Zrumienione mięso posyp przyprawą Łowicz z nakładki i dokładnie wymieszaj. Podlej wodą i duś do miękkości – ok. pół godziny. Do miękkiego mięsa dodaj sos arabski. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę. Gotowe!

Świetnie smakuje na gorąco z kaszą kuskus, jaglaną lub ryżem. Danie podawaj posypane grubo posiekaną, świeżą miętą i łyżką gęstego jogurtu.