Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Jajka faszerowane z dipami

Koncentrat pomidorowy 80g w saszetce
Koncentrat pomidorowy 80g w saszetce Light

Koncentrat pomidorowy 80g w saszetce

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  • Koncentrat Pomidorowy Łowicz 80g w saszetce

  • chrzan Krakus

  • 10 jajek

  • 1 batat

  • chilli w płatkach

  • 2 puszki cieciorki gotowanej

  • 250g buraczki gotowane puree

  • 2 ząbki czosnku

  • śmietana kwaśna 22%

  • czarnuszka do posypania

  • sól

  • bułka tarta

  • masło do smażenia

Opis przygotowania

Jajka ugotuj na twardo. Batat obierz, pokrój na plastry i piecz w piekarniku (180°C) przez ok. 15 minut do miękkości. Wystudzone jajka pokrój na pół bez obierania. Wyjmij zawartość i drobno posiekaj. Wystudzonego batata rozgnieć widelcem, dodaj 3 łyżeczki koncentratu Łowicz, połącz z jajkiem, posól i dodaj chilli. Taką masą nadziej skorupki. Następnie oprósz je bułką tartą i smaż na maśle, aż się zarumienią. Cieciorkę zmiel w mikserze na gładką masę. Połowę połącz z buraczkami, a do połowy dodaj rozgnieciony czosnek, oliwę i sól do smaku. Śmietanę zmieszaj z 3 łyżkami chrzanu Krakus.