Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Karkówka w sosie myśliwskim

Sos ciemny uniwersalny
Sos ciemny uniwersalny Light

Sos ciemny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 60'
  • Sos uniwersalny ciemny Łowicz

  • 300 g karkówki

  • 5 suszonych grzybów

  • 2 małe ogórki kiszone

  • Przyprawy do mięsa (sól, pieprz czarny, papryka słodka mielona)

  • Olej do smażenia

Opis przygotowania

Karkówkę przypraw i pokrój w plastry lub większe kawałki. Grzyby namocz w gorącej wodzie i pokrój w kawałki. Mięso podsmażaj na oleju do czasu aż zacznie przybierać ciemnobrązowy kolor, w trakcie smażenia dodaj pokrojone grzyby. Całość zalej sosem i duś przez ok. 30 minut. Ogórki kiszone pokrój na plasterki lub w kostkę. Pokrojone ogórki kiszone dodaj do całości i gotuj jeszcze przez chwilę, aby smaki się połączyły. Podawaj z ziemniakami lub kaszą