Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Karkówka z kaszą w sosie musztardowo-miodowym

Sos jasny uniwersalny
Sos jasny uniwersalny Light

Sos jasny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 60'
  • Sos jasny Łowicz

  • 500 g karkówki

  • 2 łyżki musztardy francuskiej

  • łyżka miodu

  • kasza pęczak

Opis przygotowania

Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni obsmaż plastry karkówki. Zalej sosem jasnym uniwersalnym Łowicz. Dodaj musztardę oraz miód i gotuj przez ok. 30 minut, podlewając wodą co jakiś czas. Podawaj z wcześniej ugotowaną kaszą.