Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Kaszka manna z dżemem

czarna porzeczka
czarna porzeczka Light

czarna porzeczka

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • 1/2 szklanki kaszki manny

  • 1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki

  • 2 jajka

  • 3/4 szklanki mleka

  • 2 łyżki cukru

Opis przygotowania

Mleko zagotować razem z dżemem i cukrem, dodać kaszkę, mieszając gotować ok 2-3 minut. Następnie lekko przestudzić i dodać rozbełtane jajka. Masę dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Piec 20 minut w 170 stopniach.