Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Kokosowe pancakes z dżemem porzeczkowo-jeżynowym

Dżem 100% z owoców Wiśnia
Dżem 100% z owoców Wiśnia Light

Dżem 100% z owoców Wiśnia

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • 70 g mąki kokosowej

  • 80 g mąki pszennej

  • 200 ml mleka krowiego

  • 100 ml mleka kokosowego

  • 2 jajka „zerówki”

  • szczypta soli

  • olej kokosowy do smażenia

Opis przygotowania

W dużej misce łączymy obie mąki, dodajemy jajka, sól, mleko kokosowe oraz mleko krowie. Mieszamy wszystko na gładką masę. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany, jeśli jest taka potrzeba, dolewamy więcej mleka lub dosypujemy nieco mąki. Pancakes smażymy na patelni do naleśników, natłuszczając patelnię każdorazowo olejem kokosowym przed wylaniem ciasta. Ponieważ ciasto jest dosyć gęste, można ułożyć na patelni dwa lub trzy naleśniki jednocześnie. Smażymy na złocisty kolor z dwóch stron. Podajemy z Extra Gładkim Dżemem porzeczkowo-jeżynowym Łowicz zrobionym w 100% z owoców. Doskonałe śniadanie dla dzieci i nie tylko!