Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Kotleciki rybne w sosie koperkowym

Sos jasny uniwersalny
Sos jasny uniwersalny Light

Sos jasny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • Sos jasny Łowicz

  • pęczek koperku

  • 500 g dorsza

  • 2 jajka

  • mała cebula

  • pół szklanki bułki tartej

  • 1-2 łyżki mąki pszennej Lubella

  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

  • Opcjonalnie surówka

  • pół główki małej białej kapusty

  • 1 mała marchewka

  • mała cebula

  • sól i pieprz

  • olej

Opis przygotowania

Rybę zmiel w maszynce do mięsa lub rozdrobnij w malakserze. Dodaj przyprawy, 1 jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, bardzo drobno pokrojoną małą cebulkę. Uformuj kotlety, następnie panieruj je w mące, jajku oraz bułce tartej. Smaż na rozgrzany oleju. Podgrzewaj sos jasny uniwersalny Łowicz i dodaj drobno posiekany świeży koperek. Przygotuj surówkę. Kotlety podawaj polane sosem koperkowym.