Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Sos jasny uniwersalny
Sos jasny uniwersalny Light

Sos jasny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 60'
  • Sos jasny Łowicz

  • 1-2 łyżeczki tartego chrzanu

  • 500 g ciecierzycy (ugotowanej)

  • 3 ząbki czosnku

  • garść natki pietruszki

  • 1 jajko

  • 2-3 cukinie

  • 2-3 łyżki bułki tartej

  • sól i pieprz

Opis przygotowania

Ugotowaną kaszę wymieszaj z jajkiem, przyprawami, czosnkiem oraz pietruszką. Wszystko zmiksuj w malakserze lub użyj blendera ręcznego. Uformuj pulpety, włóż je do naczynia żaroodpornego. Sos jasny uniwersalny Łowicz wymieszaj z łyżeczką chrzanu, zalej pulpety i piecz w piekarniku w 200ºC przez ok. 25 minut. Cukinię umyj i za pomocą obieraczki lub noża potnij na makaron. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła i dodaj cukinię. Gotowe pulpety podawaj na makaronie polane sosem.