Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Krem z pomidorów

Pomidory całe bez skórki
Pomidory całe bez skórki Light

Pomidory całe bez skórki

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 4 puszki pomidorów

  • 1 ostra papryczka

  • 250 ml bulionu

  • 3 łyżki masła

  • 1 cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • sól

  • czarny pieprz

  • cukier

  • pieprz cayenne

Opis przygotowania

Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na złoty kolor na maśle. Dodać pomidory, bulion oraz papryczkę i zmiksować za pomocą blendera. Całość zagotować.

Na koniec doprawić do smaku solą, cukrem, czarnym pieprzem oraz pieprzem cayenne. Możemy podać nasz krem z dodatkiem świeżych listów bazylii lub łyżką śmietany.