Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

morela
morela Light

morela

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 1 słoiczek konfitury morelowej Łowicz

  • 1 szklanka kaszy pęczak

  • 1 szklanka maku

  • 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich

  • 1/4 szklanki płatków migdałowych

  • 2 łyżki miodu

  • 2 łyżki startej skórki z pomarańczy

Opis przygotowania

- Ugotuj kaszę pęczak.

- Mak sparz wrzątkiem, zalej wodą i zagotuj.

- Połącz ze sobą wszystkie składniki.