Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Makaron z cukinii z sosem bolońskim

Boloński
Boloński Light

Boloński

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  •  Sos Boloński Łowicz

  • 4 małe zielone cukinie

  • 250g mięsa mielonego z indyka

  • 1 cebula

  • starty parmezan

  • olej

Opis przygotowania

Cukinie umyj i obierz obieraczką makaronową, a następnie włóż do zimnej wody z lodem. Odstaw.

W tym czasie na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj mięso mielone z
indyka i podsmaż. Wlej 1 słoik Sosu Bolońskiego Łowicz. Duś ok. 10 min.

Makaron z cukini wrzuć do osolonego wrzątku i blanszuj przez ok. 3 min. Na odcedzony makaron cukiniowy nałóż gotowy sos i posyp go startym parmezanem.