Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Makaroniki przekładane Czekodżemem

brzoskwinia z belgijską czekoladą
brzoskwinia z belgijską czekoladą Light

brzoskwinia z belgijską czekoladą

pdf

Składniki

czas przygotwania: 60'
  • Czekodżem Brzoskwinia Łowicz

  • 4 białka

  • 70g zmielonych migdałów

  • 100g cukru pudru

  • szczypta soli

  • barwnik spożywczy

Opis przygotowania

Cukier podziel na pół. Odstaw na bok. Jajka, ze szczyptą soli ubij na sztywno. Stopniowo dodaj połowę cukru aż masa będzie lśniąca. Dodaj wybrany barwnik spożywczy. Przy wyłączonym mikserze dodaj migdały z drugą połową cukru i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę przełóż do rękawa cukierniczego z płaską końcówką ok. 7mm.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciśnij kółka ok. 3cm w odległości 2cm od siebie (makaroniki trochę rosną podczas pieczenia). Pozostaw blachę do obsuszenia (30 minut) i wstaw do nagrzanego piekarnika (termoobieg 140C) na 15 minut.

Po ostygnięciu makaroników przełóż je Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz i wstaw do lodówki na 30 minut.