Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Marchewki pieczone z sosem feta

Sos jasny uniwersalny
Sos jasny uniwersalny Light

Sos jasny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  • Sos jasny uniwersalny Łowicz

  • 125 g sera feta

  • granat

  • pistacje

  • oliwa

Opis przygotowania

Marchewki obierz, ułóż na blaszce do pieczenia, polej oliwą i piecz w nagrzanym piekarniku około 10 minut. W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz. Dodaj 100 g rozdrobnionego sera feta i podgrzej, dobrze mieszając. Upieczone marchewki ułóż na talerzu, polej sosem, posyp rozkruszoną feta, grubo posiekanymi pistacjami i pestkami granatu. Podawaj na ciepło lub zimno.