Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Musiki na bazie Czekodżemu

śliwka z belgijską czekoladą
śliwka z belgijską czekoladą Light

śliwka z belgijską czekoladą

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • Czekodżem Śliwka Łowicz

  • 250ml śmietany kremówki

  • 2 jajka

  • 2 łyżki cukru

  • szczypta soli

  • 2 łyżeczki żelatyny

  • 2 łyżki wody

  • ulubione bakalie (orzechy, rodzynki, skórka pomarańczowa)

Opis przygotowania

Jajka utrzyj z cukrem na puszystą pianę. Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie i odstaw do napęcznienia (ok. 15 minut). Kremówkę ubij w wysokim naczyniu. Trzy czwarte słoiczka Czekodżemu Śliwkowego Łowicz przełóż do miseczki i rozetrzyj, aby był rzadszy.

Do Czekodżemu dodaj ubitą kremówkę i jajka i delikatnie wymieszaj. Żelatynę delikatnie podgrzej w kąpieli wodnej i dodaj do musu.

Wylej do szklaneczek i odstaw do lodówki do stężenia (ok. 1 godzina).

Przed podaniem udekoruj Czekodżemem i bakaliami.