Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Musli

owoce leśne
owoce leśne Light

owoce leśne

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  • Na 2 pucharki:

  • 300-400 g jogurtu naturalnego

  • 2 duże garście musli/granoli

  • Garść owoców suszonych (rodzynki, żurawina, morele)

  • Kilka pokrojonych orzechów (najlepiej włoskie)

  • Świeże owoce (np 1 banan, pół granata, garść winogron)

  • Pół słoika dżemu Łowicz z owoców leśnych

Opis przygotowania

Orzechy i suszone owoce pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z musli. Do garnuszka przełożyć pół słoika dżemu Łowicz, dodać 2 łyżki wody i podgrzać całość, aby powstał sos. Na dno pucharka wysypać połowę musli, nałożyć część jogurtu, na to świeże owoce i zalać sosem z dżemu Łowicz, następnie w ten sam sposób utworzyć drugą warstwę i śniadanie gotowe.