Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Naleśniki z nutą pomarańczy i dżemem brzoskwiniowym

brzoskwinia
brzoskwinia Light

brzoskwinia

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 1 szklanka mąki

  • 1 szklanka mleka

  • 1/4 szklanki wody gazowanej

  • 1 jajko

  • szczypta soli

  • 1 pomarańcza

  • olej kokosowy lub masło do smażenia

Opis przygotowania

Do mąki dodaj mleko, wodę, jajko, startą skórkę z 1 pomarańczy, 2 łyżki soku z pomarańczy i szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj za pomocą miksera lub trzepaczki. Na patelni rozgrzej olej lub masło, następnie wylewaj przygotowaną masę, tak aby powierzchnia patelni pokryła się cienką warstwą ciasta. Smaż z obu stron na złoty kolor. Każdy z naleśników posmaruj dżemem brzoskwiniowym Łowicz, złóż w trójkąty lub zwiń w rulon.