Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Omlet pistacjowy z serem camembert i konfiturą

jagody
jagody Light

jagody

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  • -2 jajka w rozmiarze L

  • -1 łyżka płatków owsianych błyskawicznych

  • -2 łyżki łuskanych pistacji

  • -4 cienkie plasterki sera camembert

  • -3 łyżeczki konfitury z czarnej porzeczki

  • -2 łyżeczki oleju kokosowego

Opis przygotowania

Jajka, płatki i pistacje zmiksuj na gładko. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wlej masę, przykryj i smaż, aż się zetnie i zacznie odchodzić od dnia. Delikatnie obróć omlet na drugą stronę, ułóż na nim plasterki sera camembert i po ok. 3 min. zdejmij omlet z patelni, rozsmaruj na nim konfiturę porzeczkową i zamknij. Gotowe!