Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Ostra zupa po chińsku

Chiński
Chiński Light

Chiński

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  •  Sos Chiński Łowicz

  • 250g tofu

  • pół łyżeczki ostrej papryczki w proszku chilli

  • 4 gałązki dymki

  • 100g makaronu jajecznego chińskiego

Opis przygotowania

Do garnka wlej Sos Chiński Łowicz i dodaj 400ml wrzątku. Dopraw chilli.
Tofu pokrój w kostkę o wymiarach 1cm x1cm i wrzuć do zupy. Gotuj 5 min. na małym ogniu. Odstaw z ognia i dodaj makaron. Pozostaw do napęcznienia na ok. 5 min. 

Posyp pokrojoną dymką.