Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Owsianka z orzechami i powidłami

powidła węgierkowe
powidła węgierkowe Light

powidła węgierkowe

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  • 1 miarka płatków owsianych górskich

  • 2 miarki wody

  • Garść ulubionych orzechów

  • Jogurt naturalny

  • Szczypta soli

  • Powidła śliwkowe Łowicz

Opis przygotowania

Płatki owsiane zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy do miękkości na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Na suchej patelni prażymy orzechy przez kilka minut. Do ugotowanej owsianki dodajemy łyżkę powideł, łyżkę jogurtu i posypujemy orzechami.