Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Panna cotta z syropem z dzikiej róży

dzika róża
dzika róża Light

dzika róża

pdf

Składniki

czas przygotwania: 180'
  • 75 ml syropu z dzikiej róży

  • 200 ml śmietanki 30 % tł.

  • 200 ml mleka

  • 4 łyżeczki żelatyny

  • 4 łyżki wody

  • Olej do nasmarowanie foremek

Opis przygotowania

Wysmaruj foremki olejem. Żelatynę zalej 4 łyżkami ciepłej wody i zostaw do napęcznienia.

Śmietanę wraz z mlekiem zagotuj, zdejmij z kuchenki i dodaj syrop oraz żelatynę.

Przelej gotową masę do przygotowanych wcześniej foremek. Włóż do lodówki na min. 4 h.

Wyjmij deser z foremek i podawaj z dodatkiem syropu. Jeśli posiadasz ceramiczne foremki przed podaniem włóż je na kilka sekund  do ciepłej wody, ułatwi to wyjmowanie panna cotty.