Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Pieczeń wołowa

Arrabbiata
Arrabbiata Light

Arrabbiata

pdf

Składniki

czas przygotwania: 90'
  • 1 słoik sosu włoskiego Arrabiata Łowicz

  • 800 g mielonego mięsa wołowego

  • 2 jaja

  • 1 cebula

  • 1 czerwona papryka

  • 1 marchewka

  • 1 pęczek pietruszki

  • 2/3 szklanki bułki tartej

  • sól, pieprz

Opis przygotowania

Pokrój paprykę, cebulę oraz natkę pietruszki. Marchew zetrzyj na tarce. Podsmaż cebulę na patelni.

Mięso, jaja, bułkę tartą, sól i pieprz oraz warzywa wymieszaj dokładnie. Uformuj za pomocą rąk pieczeń.

Na spód naczynia żaroodpornego wlej warstwę sosu, ułóż na niej pieczeń i przykryj wierzch pozostałą częścią sosu.

Piecz w temperaturze 180°C. przez około 60 minut.Świetnie smakuje zarównona ciepło zaraz po przygotowaniu jak i na drugi dzień na zimno.