Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Pieczone jabłka z dżemem

truskawka
truskawka Light

truskawka

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 8 jabłek

  • 250 g orzechów (mogą być włoskie, laskowe lub nerkowca)

  • 1 dżem Łowicz (truskawka z czarnym bzem)

Opis przygotowania

Jabłka myjemy i usuwamy środek jabłka tzn ogryzek. Po wydrążeniu wkładamy do jabłka dżema na to pokruszone orzechy. Pieczemy jabłka przez ok 20 min w temp 180 st