Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Pizzerinki po neapolitańsku

Neapolitański
Neapolitański Light

Neapolitański

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • Sos Neapolitański Łowicz

  • 1 gotowe ciasto na pizzę

  • 1 mała cukinia

  • 10 małych kuleczek mozarelli

  • 10 pomidorków koktajlowych

  • 10 czarnych oliwek

  • świeży tymianek

Opis przygotowania

Z gotowego ciasta na pizzę wykrój szklanką okrągłe formy. Rozciągnij na cienkie placuszki. Każdy z placuszków posmaruj Sosem Neapolitańskim Łowicz. Na wierzchu ułóż połówki pomidorków cherry, mozarelli i oliwki w plasterkach. Posyp świeżym tymiankiem.
Piecz w dobrze nagrzanym pikarniku z termoobiegiem 200C przez ok. 15 min.