Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Polędwiczki w sosie myśliwskim

Sos ciemny uniwersalny
Sos ciemny uniwersalny Light

Sos ciemny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • Sos ciemny uniwersalny Łowicz

  • 2 polędwiczki wieprzowe

  • 200 g grzybów leśnych (mogą być mrożone)

  • świeży tymianek

  • olej do smażenia

Opis przygotowania

Polędwiczki umyj, osusz i pokrój na plastry ok. 5 cm grubości. Następnie rozbij mięso i obsmaż na rozgrzanej patelni - 2 minuty z każdej strony. Dodaj rozmrożone lub świeże grzyby pokrojone w plasterki. Całość zalej sosem ciemnym uniwersalnym Łowicz. Dodaj listki świeżego tymianku. Potrawę duś ok. 15 minut. Podawaj z kluskami śląskimi i buraczkami pieczonymi w piecu.