Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynią i serem kozim

Sos ciemny uniwersalny
Sos ciemny uniwersalny Light

Sos ciemny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 60'
  • 2 polędwiczki wieprzowe

  • 250g dyni Hokkaido

  • 150g sera koziego twardego

  • 10 listków szałwi

  • Sos ciemny Łowicz

Opis przygotowania

Dynię kroimy w kostkę, ser rozdrabniamy w palcach. Polędwiczki nacinamy, rozbijamy i faszerujemy dynią, serem i szałwią. Mięso sznurujemy i obsmażamy na patelni ze wszystkich stron. Przekładamy do

żaroodpornego naczynia, zalewamy sosem ciemnym Łowicz i zapiekamy 45 minut w nagrzanym piekarniku 180C. Podajemy z talarkami z ziemniaków.