Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Profiteroles wypełnione Czekodżemem i oblane miekką bezą

brzoskwinia z belgijską czekoladą
brzoskwinia z belgijską czekoladą Light

brzoskwinia z belgijską czekoladą

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • Czekodżem Brzoskwinia Łowicz

  • 1 szklanka mąki puszystej tortowej Lubella

  • 250 ml wody

  • 125 g masła

  • 4 jajka

  • szczypta soli

  • 1 białko

  • 44g cukru

Opis przygotowania

Wodę zagotuj z masłem i solą, dodaj powoli mąkę i energicznie mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Wystudź. Do ostudzonego ciasta wbij po kolei jajka i wyrób. Formuj kulki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piecz w nagrzanym piekarniku (200C) przez 25 minut, do uzyskania złotego koloru.

Białko ubij, dodaj cukier, nadal ubijając, ale nie do sztywności.

Taką bezę wyłóż na gotowe wystudzone profiterolki i piecz w temperaturze 120C aż się zarumieni.

Wypełnij z rękawa cukierniczego od spodu rozmieszanym z Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz.