Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i Czekodżemem

truskawka z belgijską czekoladą
truskawka z belgijską czekoladą Light

truskawka z belgijską czekoladą

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • Czekodżem Truskawka Łowicz

  • 1 czerstwa chałka

  • 2 jajka

  • 120 ml mleka

  • 2 łyżki jogurtu

  • 2-3 truskawki

  • 2 łyżki płatków migdałów

Opis przygotowania

Piekarnik nagrzej do 180°. Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm. Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem. Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę Czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą. W jednej dużej formie do pieczenia (26 cm średnicy) lub w 4 małych (8-10 cm średnicy), ułóż namoczone i posmarowane Czekodżemem kromki. Posyp je płatkami migdałów i dodaj truskawki pokrojone w mniejsze kawałki. Zapiekaj ok. 20 minut w 180°. Podawaj na ciepło.