Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Sos jasny uniwersalny
Sos jasny uniwersalny Light

Sos jasny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • Sos jasny uniwersalny Łowicz

  • 250 g mięsa mielonego z indyka

  • 1 czerstwa bułka (namoczona)

  • 2 jajka

  • świeży koperek

  • sól i pieprz do smaku

  • olej do smażenia

Opis przygotowania

Mięso wyrób z bułką, jajkami i przyprawami na gładką masę. Uformuj pulpety i smaż na rozgrzanej patelni 5 minut. W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz, dodaj posiekany koper i pulpety. Całość duś 15 minut. Podawaj z ulubionym makaronem lub kaszą.