Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Quasedilla z warzywami i sosem meksykańskim

Meksykański
Meksykański Light

Meksykański

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  •  Sos Meksykański Łowicz

  • 1 awokado

  • 1 czerwona papryka

  • 1 puszka czerwonej fasoli

  • 1 pęczek świeżej kolendry

  • 1 cebula

  • 150g sera typu cheddar

  • 4 pszenne tortille

  • olej

Opis przygotowania

Paprykę, cebulę i awokado pokrój w kostkę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zeszklij cebulę, po 5 minutach dodaj paprykę i czerwoną fasolę. Całość zalej sosem meksykańskim Łowicz i
duś 3 min. Odstaw z ognia. Dodaj awokado i posiekaną kolendrę.
W każdą tortillę nałóż starty na grubej tarce ser cheddar i odpowiednią ilość farszu warzywnego.

Podgrzej na suchej patelni do roztopienia sera. Oprusz kolendrą.